Waarom een goede veerspanning belangrijk is

Een goede veerspanning is belangrijk

Heeft u een nieuwe sectionale garagepoort laten plaatsen en loopt die heel soepel, dan heeft de installateur een goede veerspanning ingesteld. Die veerspanning is belangrijk, omdat u daardoor uw garagepoort eenvoudig kunt openen en sluiten, ook manueel. Belangrijker is echter dat een goede veerspanning op een sectionale garagepoort ervoor zorgt dat het systeem in balans is en veilig. Na verloop van tijd verandert de bij installatie ingestelde veerspanning door veelvuldig gebruik van de garagepoort. Het is slecht voor de motor en zelfs onveilig om die veerspanning niet te laten bijstellen. Als u gebruik maakt van een sectionale garagepoort is het daarom altijd van belang die veerspanning regelmatig te laten controleren.

 

Laat de veerspanning van uw sectionale poort jaarlijks controleren

Niet iedereen gebruikt zijn garagepoort even vaak. Toch is er na verloop van tijd bij iedere sectionale poort een vermindering van kracht waarneembaar in de veerspanning. Daardoor loopt de garagepoort minder soepel en dat veroorzaakt het lichtelijk uit balans raken. Onderzoek wijst uit dat de veerspanning van een garagepoort al vrij snel na gebruik begint af te nemen. Die krachtvermindering zal zich tijdens een aantal maanden redelijk stabiliseren, om daarna plots flink af te nemen. Juist dan is de veerspanning van een sectionale poort niet meer betrouwbaar en loopt u kans op schade aan de motor of de poort zelf. Op basis van het gemiddelde gebruik raden wij u daarom aan de veerspanning van uw garagepoort ieder jaar opnieuw te laten instellen. Gebruikt u uw garagepoort zeer frequent, dan is het raadzaam het opnieuw instellen vaker te laten uitvoeren.

 

Kies altijd voor een expert

Hoewel het bijstellen van de veerspanning van uw sectionale garagepoort eenvoudig is raden wij u met klem af dit zelf te doen. Op de veren staat een grote spanning die bij verkeerd gebruik ongelukken kan veroorzaken. Een expert gebruikt altijd spanijzers om de spanning die op de veer staat over te nemen. Zo voorkomt hij gevaarlijke situaties. Een andere goede reden om een gespecialiseerde installateur in de arm te nemen is dat het grote gevolgen kan hebben voor uw garagepoort als u de veerspanning verkeerd instelt. Als de veerspanning uit balans raakt door een niet gelijke of incorrecte veerspanning kan dat de levensduur van de motor flink verkorten.

 

Een veerbreuk beveiligingssysteem geeft extra veiligheid

Wilt u zeker weten dat u veilig bent en geen risico loopt bij veerbreuk? Laat dan gelijk een veerbreuk beveiligingssysteem aanbrengen. Daardoor voorkomt u dat uw garagepoort plots valt door een probleem met veerspanning. Let wel, het laten controleren van de veerspanning blijft ook dan nog steeds heel belangrijk.

 

 

Wilt u meer weten over een veilige veerspanning van uw sectionale garagepoort? Wij geven u graag een advies op maat.